Volleyball teknik (Begynder guide)

Begynder Guide for volleyball - Lær at spil volleyball

Skal du igang med at spille volleyball? Vi har lavet den perfekte begynder guide til dig! Så læn dig tilbage og find parpier og blyant frem, for dether bliver godt.
Volleyballtekniker: Serv, modtagning, hævning, smash, opsamling og blokade. Er de 6 færdigheder enhver volleyball spiller skal udvikle. 

Stående volleyball serv

Serven er noget alle spillere skal igennem (Liberoen kan dog være en udtagelse), og derfor giver det rigtig god mening at træne serven, så alle spillere for en fast rutine i sin serv. 

De grundlæggende volleyballteknikker til en serv (Overhåndesserv):

- Kast bolden op foran din servende skulder.
- Hold albuen højt og bagud.
- Ram bolden på midten, med midten af din hånd.
- Brug hele armen, og før svinget igennem. 
Dette er bare retningslinjer til en serv, er der noget der fungere bedre for dig er det også helt super - I starten er det vigtigste vel bare at bolden kommer over.
Er du højrehåndet kaster du bolden op med venstre hånd. Er du venstre håndet er det naturligvis omvendt. 
Når du kaster bolden op og trækker albuen/ armen tilbage, er det vigtigt at du bøjer albuen (Se billedet her over). Så kan du nemlig få et godt sving på armen. Det værste du kan gøre, er at starte med at strække armen - da du så ikke kan få samme sving på armen. Tværtimod kommer du bare til at line en lille vindmølle!

Modtagning i volleyball

Igennem en kamp kommer du helt sikkert til at skulle lave en modtagning. enten når modstanderen server, smasher eller bare sender en let bold over. Det er vigtigt at træne sine modtagninger, da det den første af holdets 3 berøringer. Og ligger modtagningen dårligt, er det svært for hæveren at hæve en god bold. 
Derfor finder du her 3. ting der kan gøre din modtagning bedre.

Hold dit tyngdepunkt lavt:

Det er vigtigt at du er godt nede i knæ, og oppe at stå på tæerne. På billedet herover ser du hvordan en spiller er nede i knæ (Hun må gerne komme længere ned på billede 2.) og oppe på tæerne. Dette gør hun hurtigt kan nå frem og tilbage, alt efter hvor bolden ender. 

Brug baggerslag:

Når du skal modtage en bold, skal du næsten altid tage den med baggerslag. Er bolden over skulderhøjde, skal du ikke bruge baggerslag, men derimod fingeresalg. Prøv så vidt som muligt at undgå at brug foden til at nå bolden, men derimod nå den med et baggerslag.

Kom under bolden:

Når du skal modtage en bold, er det vigtigt at du kommer ned under bolden. Kommer der fx. en høj bold der vil lande en halv meter fra dig, skal du IKKE bare stikke begge arme ud til den side! Du skal derimod træde et skridt til siden, og modtage bolden så dine arme er under bolden, og stikker ligefrem fra din krop. sagt på en anden måde "Kom bag bolden".
Hvad er den perfekte modtagning i volleyball?
Jo tak fordi du spørg - Den perfekte modtagning, er en bold som du sender højt op i luften (Så har hæveren tid til at rette sig ind). og som ligger lige i hænderne på hæveren. Det vil sige ca. i midten af banen, og ca. 50-100 cm fra nettet. 
 

Den gode volleyball smash

Du skal nu til at smashe, og her er der virkelig mulighed for at vinde point! Men det er vigtigt at du har styr på hvordan, for ellers ender det med, at det er dit hold der mister et point.
Herunder har vi lavet 3. gode råd til en bedre volleyball smash for begynder. 

1. Hop på begge ben:

Når du spiller volleyball, er det en stor fordel at du hopper på begge ben, da du dermed kan kommer højre op. I fx. håndbold hopper de fleste kun på et ben, men det er også fordi de der ønsker at komme fremad. Men i volleyball skal du på ingenmåde fremad, for så rammer du nettet, og mister pointet. derfor skal du altid forsøge at springe på begge ben, og koncentrerer dig om at komme opad. 

2. Ram bolden øverst

Du hænger nu 3-89 cm. oppe i luften - alt efter hvor højt du hopper, og skal nu til at slå til bolden. Her er det vigtigt at rammer bolden med flad hånd, og med hele håndfladen. Her skal du koncentrerer dig om at ramme øverst på bolden, så bolden styrter nedad. Rammer du bolden på midten kan du risiker at bolden bare flyver ud af banen. 

3. Slå bolden foran dig:

Mange begyndere tror de skal hoppe under bolden, men det skal man ikke. Du skal derimod hoppe ca. 40 cm. fra bolden. på den måde kan du sikre dig at du rammer bolden øverst, da det kan være svært at ramme en bold øverst, når bolden er lige over dig. På billedet herover, kan du også se hvordan spilleren slår til bolden, mens den er foran hende. 
 

  Den perfekte volleyball blokade 

Når en modstander skal til at smashe, er et godt forsvarstræk selvfølgelig at prøve at blokere bolden. I den perfekte blokade ender bolden lige i hænderne på dig, så bold forsætter ned i jorden på modstanderens side, og dit hold ender med et point. 
Herunder har vi igen lavet en liste med 3 ting der sikre dig en god blokade. 

Prøve at "time" dit hop:

Når du skal blokere modstanderen smash, er det vigtigt at du er på dit højeste, et split sekund efter modstadren har ramt bolden. Hopper du for tidligt vil din blokade ikke gøre nogle nytte, da du nærmest står på jorden når modstanderen smasher. Hopper du for sent, vil bolden derimod være på vej ned mod jeres banehalvdel, inden du er nået op. Kig derfor altid på den modstander og bold, så du har en klar ide om hvornår du skal hoppe.

Ræk indover nettet:

I en god blokade har du hænderne/ armene over på modstanderens side. Dette vil sikre dig at bolden falder ned på deres side af banen. Rækker du ikke over på modstanderens side, kan du risikere at bolden rammer din blokade, men desvære flader ned på din side af banen. 
husk at øve dette, da du de første par gange sikkert kommer til at rører nettet. 

Hop lige op:

Det er meget svært at lave en god blokade sidelæns, det er derfor vigtigt at du hopper lige op i luften. Du har måske prøvet at komme lidt forsent afsted ud til bolden, og ender med at hoppe sidelæns mens du strækker armene henmod bolden. Dette ender tit i at bolden rammer dine hænder og enten lander på din side, eller bare flyver ud over sidelinjen. under alle omstændigheder taber du pointet.
 
 

 Slutning

Dette var vores "Begynder guide til volleyball", vi håber du er blevet bare lidt klogere, og at indlægget har været brugbart for dig. Har du spørgsmål eller kommentarer til indlægget, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Kontakt informationerne finderes du nederst på siden.
Bedste volleyball hilsner fra Benjamin Kloster
Senest opdateret 09-09-2019
 
Tags: volleyball

kommentere

  • Posted af staite den

    Cryptocurrency rates are breaking records, which means you have the opportunity to make money on cryptocurrencies. Join our system and start making money with us. Go to system: https://tinyurl.com/yfbs9gvu

  • Posted af nam2071000flebno den

    mss2071000ngkyt 5QGPFyx Y8Qi KJTrwoi

  • Posted af Taitake den

    vardenafil

Smid en kommentar

kategorier